Cica szőrhullás

Fakó szőr, extra szőrlabdák és vakarózás

Cica szőrhullás, fakó szőr, extra szőrlabdák és vakarózás. : A macskák kifejezetten tiszta állatok, így a felnőtt cicák ébrenlétük egyharmadát, de akár felét is képesek tisztálkodással tölteni. A mosakodás számtalan higiéniás előnnyel jár, az esztétikaiak mellett. Az érdes nyelv által a bunda tiszta és sima lesz. A bőrben található faggyúmirigyek stimulálódnak, amely hatására a szőrzet faggyús lesz, amely megvédi a víztől, emellett a nyál párolgása lehűti a macska testét. A mosdás hatására egybetapadt szőrszálak a testhőmérséklet szabályozásában vesznek részt.  A nyelv speciális „fésűként” működik, amely segít  eltávolítani a kilazult szőrszálakat, és kisimítja az összegubancolódott bundát.

Előfordulhat, hogy a túlzott mosakodás hátterében valamilyen bőrbetegség áll. Ugyanakkor a bolhacsípés okozta allergia, kártevő parazita, mint például az atkák, a fonal- és galandférgek és a kullancsok is veszélyt jelentenek a cicákra. A gyakori vakaródzást nem csak élősködő, hanem bőrprobléma – gombás fertőzés, ótvar és sérülés is okozhatja. Ezekben az esetekben szükséges az állatorvosi konzultáció. Orvosi tanácsra nagy valószínűséggel a gyógyszeres kezelés is. De kiegészítő terápiaként a bőr gyorsabb regenerálódása érdekében érdemes az Omega 3 és Omega 6, valamint E vitamint tartalmazó YuDERM Moulting Cat koncentrátumból néhány cseppet a cicánk ételébe vagy mancsára cseppenteni, hogy elősegítsük a gyógyulást.

Mindig fontos téma, így különös figyelmet kell fordítani a cicák táplálására is, ugyanis, ha az étkezésekkel nem jut elegendő Omega 3 és 6 olajhoz a szervezet, könnyen kialakulhat a száraz bőr, a fakó szőrzet és a túlzott vedlés, ami kényelmetlen szőrgombócokat eredményez. A gyenge minőségű szőrzet és bőr viszketést eredményez, ugyanis a bőr nem tudja megtartani a szükséges nedvesség tartalmat, kiszáradhat, majd a hámlás hatására a mikrosérüléseknél az irritáló anyagok tovább fokozhatják a viszketést.

yumega cat táplálékkiegészítő

Esszenciális Omega olajok az egészséges bőrért és szőrért cicák számára. Táplálja a száraz bőrt, csökkenti a túlzott vedlést.

Még több információ erről!