Kutya szőrhullás ellen

Mit tegyünk, ha érzékeny bőrű a kutyánk?

Kutya szőrhullás 

Kutya szőrhullás ellen – Az érzékeny bőrű kutyák szőrhullással és vakarózással küzdenek. Ugyanakkor előfordulhat a korpa megjelenése is a bundán. Sajnos ezekkel a tünetekkel sokszor találkozhatunk napjainkban, ugyanis egyre több a dermatológiai problémával és emésztőrendszeri szenzitivitással küzdő kutya. Ez ugyan két különálló téma, mégis nagy mértékben összefügghet, gondoljunk csak a táplálkozásra. A fakó bunda, hulló szőr oka lehet a nem megfelelő étrend, télen a túlfűtött lakás, de gyakoriak a különböző élősködők pl. bolhák és atkák által okozott fertőzések is. Jó néhány kutya szervezete a bolhacsípésre piros színű, borzasztóan viszkető folttal reagál, melynek kezelésére manapság már kiváló minőségű termékek állnak rendelkezésre.

A kínzó tüneteket amennyiben nem gyógyítjuk, komoly problémákkal nézhetünk szembe, mindamellett, hogy megkeserítjük kutyánk és ezáltal saját életünket is. A felsorolt tünetek okozta problémáknál elsősorban életmód váltásra kell gondolnunk, – táplálkozás tekintetében mindenképp – mint megoldás, de támogatásul olyan kiegészítő termékeket kell alkalmaznunk, amely magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalmának köszönhetően megszünteti a kialakult tüneteket, és visszaállítja az eredeti természetes állapotot. A tavasz beköszöntével a tünetek erősödnek a pollenekre, virágzó növényekre érzékeny ebeknél, így érdemes több figyelmet fordítanunk a diagnózis pontos felállításra.  Ha nem tudjuk pontosan megfigyelni, milyen allergiában szenvedhet kutyánk, érdemes azt allergiateszt segítségével azonosítanunk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezeknél az ebeknél komolyabb figyelmet kell fordítani szőrük és bőrük ápolására, és mindenképp kerüljük az emberek számára gyártott samponokat.

YuDERM termékek

Hozzáadott, prémium minőségű omega 3 és omega-6 zsírsav. Plusz egy nagy halom kutatási eredmény – mely rövid időn belül, érezhető és látható különbséget varázsol részükre.

Még több információ erről!