Izületvédő kutyáknak

Hogyan segíthetnénk kedvenceinknek az ízületek védelmében?

 A VET FOR PET Kisállat szakrendelő (Ázsia Center Budapest) állatorvosi csapatát kérdeztük a ” izületvédő kutyáknak” témakörrel kapcsolatban.

Izületvédő kutyáknak – Ahogy kutyusaink idősödnek, szinte természetesnek vesszük, hogy szervezetük lelassul és óhatatlanul beállnak kisebb-nagyobb változások az általános egészségi, fittségi állapotukban. Általában így gondolkodtunk az emberekről is, ám ma már tudjuk, hogy a tudatos életmód, a megfelelő táplálkozás és mozgás, mint prevenció többet számíthat bármilyen gyógykezelésnél.

Számos tudományos kutatásban mutattak ki összefüggést az ízületi mobilitás és a várható élettartam között, de ami még fontosabb, az élet minőségét is nagyban javítja, ha képesek vagyunk fájdalommentesen, ízületeink természetes mozgástartományát kihasználva mozogni.

Hogyan vesszük észre hogy szükségük van ízületvédő kutyáknak?

Miért ne segíthetnénk ebben kedvenceinket is?

Bár a kutyák nem szólnak, ha fáj valamijük, néhány egyszerű dolog megfigyelése azonban igen sokat elárulhat az ízületeik állapotáról:

  • Csökkent aktivitás, nem szívesen sétál/fut/lépcsőzik vagy ugrál
  • Lemarad a sétákon, fáradékony, többször megpihen
  • Sántítás, merev mozgás
  • Felsír ha hozzáérünk
  • Nyalogatja a végtagjait

Ezekkel az információkkal pedig állatorvosunkat is segítjük a gyorsabb, pontosabb diagnózis felállításában és a leghatékonyabb terápia megválasztásában.

Kutyák ízületeinek védelme

Az ízületek védelme és integritásának megőrzése minden életkorban fontos kérdés. Legyen szó egy gyorsan növő, óriásfajtájú kölyökről, egy aktívan versenyző sportkutyáról, vagy egy őszülő házikedvencről.A jó minőségű, egyéni igényeknek megfelelő beltartalmú eleség megválasztása mellett szerepet kapnak a különböző táplálékkiegészítők is, mind a megelőzésben, mind pedig egy már kialakult ortopédiai betegség kezelésében is.

A YuMove Dog magas minőségben és nagy koncentrációban tartalmaz olyan aktív hatóanyagokat (zöldkagyló kivonat, glükózamin-hidroklorid, kondroitin-szulfát, hialuronsav, antioxidánsok..) melyek klinikailag igazoltan segítik az ízületi porc regenerációját, a szalagok és inak rugalmasságának megőrzését. Az omega-3 zsírsavak bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatásúak, előszeretettel használt kiegészítők az osteoarthritis-szel küzdő betegek terápiájában.

Ezek az anyagok biztonságosan, mellékhatások nélkül alkalmazhatóak, fájdalomcsillapító hatásuk pedig hosszútávon elérheti a nem-szteroid gyulladáscsökkentők hatékonyságát.

A tablettás kiszerelésnek köszönhetően praktikusan adagolható – és még az íze is jó! 😊

A YuMOVE Dog – az idősödő vagy merev ízületekkel küzdő kutyáknak készült, bizonyított hatékonyságú, hármas hatású étrendkiegészítőnk – javítja az ízületek kenését, hosszú távon támogatja a porcok egészségét, és javítja a mozgékonyságot.

Még több információ erről!