A vadgesztenye mérgező

A vadgesztenye jó játék, de tudtad, hogy veszélyes a kutyádra?

Az ősz és a mérgező vadgesztenye kéz a kézben járnak. Felidézik bennünk a gyermekkorunkat, amikor a színes levelek között mahagóni barna színe felcsillant. Sétánk közben a gesztenyefák közelében bőségesen szétszóródva gurulnak, és bizony nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy néhányat a zsebünkbe ne csúsztassunk, vagy focizzunk és dobálózzunk vele.  Ki gondolná, hogy mérgező lehet négylábú barátunk számára?

A vadgesztenyék termése húsos, kívül zöld színű és tüskés, magja vörösesbarna, fényes. Közkedvelt növény a parkokban és az utcákban, ugyanakkor termése mérgező szaponinokat tartalmaz, amelyek toxikus hatása émelygést, gyomorpanaszokat okozhat. Igaz, az íze keserű, így többnyire nem cseréli le kutyusunk a finom vacsoráját, viszont néha előfordul, hogy a nagy játék hevében, amikor rugdossuk vagy dobáljuk a gesztenyét, már meg is van a baj. A kíváncsi kölyökkutyák azonban nagyobb veszélyben vannak, mert ők még csak most fedezik fel a világot, orrukkal szájukkal igyekeznek mindent feltérképezni.

Amennyiben kutyusod vadgesztenyét evett, a tünetek az első hat órában jelentkeznek, melyeket vegyél nagyon komolyan, mert a toxikus tünetek mellett bélelzáródást is okozhat:

Vadgesztenye mérgező hatása kutyákra:

  • Hányás
  • Hasmenés
  • Hasi fájdalom
  • Dezorientáció·
  • Túlzott szomjúság
  • Étvágytalanság
  • Izomremegés

Ha a fenti tünetek alapján arra gyanakszol, hogy kutyád vadgesztenyét evett, azonnal vidd állatorvoshoz!

táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

YuDIGEST Dog termékcsalád

SOHA TÖBBE FÁJÓS POCAK! – YUDIGEST

Ha kedvence hajlamos a hasfájásra és emésztési problémákra, szerencsére a segítség kéznél van. Hasfájásra, szélre vagy laza székletekre, a megfelelő probiotikumok valódi megoldást nyújtanak.

Még több információ