Kutya szőrhullás

Meddig természetes a szőrhullás?

Meddig természetes a kutya szőrhullás?

A kutya szőrhullás egy nagy probléma mert a szőr fontos és nélkülözhetetlen része a szervezetnek, és rengeteg funkciója van, mint például a test védelme a külső behatásokkal szemben, vagy akár a test hőmérsékletének szabályozása.  Kutyánk egy évben kétszer váltja szőrzetét, tavasszal és ősszel, melyet vedlésnek nevezünk. Tavasszal egy igen gyorsan lezajlódó folyamatra kell gondolnunk, néhány hétre, amikor a szervezet felkészíti az ebet a nyári hőségre. Ekkor gyorsan kihullik a feleslegessé vált téli bunda, és rövidebb, jó hőáteresztő képességű szőrzet jelenik meg. Az őszi folyamat ennél sokkal lassabb, és kevésbé intenzív, akár 4-6 hétig is eltarthat. A szőrszálak hosszabbra, puhábbra és sűrűbben cserélődnek, mert ekkor már a fő szempont a test hőmérsékletének megfelelő szinten tartása a hideg évszakokban.

Amikor egy kutyus szőre szinte megállás nélkül hullik, akkor szüntelen vedlésről beszélünk. Azokkal a kutyusokkal szokott leginkább előfordulni, akiket többségében lakásban tartanak, így kevésbé vannak kitéve az időjárás változásoknak.

Vedléskor a kutya szervezetének nemcsak figyelmesebb ápolásra, hanem folyamatosan több tápanyagra, megfelelő vitaminokra, ásványi anyagokra és esszenciális zsírsavak pótlására van szüksége.

A YuDERM Moulting Dog egy kiváló minőségű bőrre és szőrre kifejlesztett táplálékkiegészítő, természetes esszenciális omega 3 és omega 6 olajokkal. Ez a bevizsgált formula csökkenti a szőrhullás mértékét, táplálja a száraz bőrt és javítja a szőrzet állapotát. Segítségével  3 – 6 héten belül jelentős változás látható.

A vedlés egy természetes folyamat, azonban, ha az alábbi tüneteket tapasztaljuk, mindenképp forduljunk állatorvoshoz:

  • nagyobb kiterjedésű szőrhiányos területek
  • hámhiányok, horzsolások,
  • bőrben keletkező duzzanatok
  • gyulladt vagy gennyes bőrterületek
  • hólyagok, fekélyek
táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

YuDERM Moulting Dog

A YuDERM Moulting Dog egy kiváló minőségű bőrre és szőrre kifejlesztett táplálékkiegészítő, természetes esszenciális omega 3 és omega 6 olajokkal. Ez a bevizsgált formula csökkenti a szőr hullás mértékét, táplálja a száraz bőrt és javítja a szőrzet állapotát – a különbség már 3 – 6 héten belül látható.

Még több információ