Szőr- és bőrproblémák kutyáknál!

Bőrproblémák kutyáknál:

A kutya szőrhullásának számos oka lehet a természetes vedlésen kívül:

  • szőrtüsző atka

  • bőrparaziták

  • allergia

  • nem megfelelő bőr és szőrápolás

  • helytelen táplálkozás

A szőrtüsző atka egy olyan betegség, amely rengeteg kellemetlenséget tud okozni. Nagyon rossz érzés házi kedvencünknek, amikor fején és lábvégén megjelennek a makacs, viszkető vörös foltok és kisebb nagyobb területeken a szőr hiánya. A betegség kezelésére szorul, mert nemcsak nagyon kellemetlen, de nem is túl szép látvány. A folyamatos és erős vakaródzások ugyanakkor még inkább irritálhatják az amúgy is érzékeny és beteg bőrt. Mivel ez a betegség leginkább a legyengült immunrendszerű kutyákat támadja meg, így a legjobb, amit tehetünk megelőzésként, ha oda figyelünk kutyánk szervezetének megfelelő támogatására immunerősítő készítmények időszakos használatával. Amikor a vedlés megindul stimuláljuk kutyusunk védelmi rendszerét, hogy elkerülhessük az atkák megjelenését. Immunovet termékeink antioxidáns hatásának köszönhetően jelentősen csökkentik a szabad gyökök mennyiségét a szervezetben. Ha viszont már megtörtént a baj, be kell vetnünk az atkaellenes szereket.

A bőrparaziták közül legtöbben talán a bolhát ismerjük, de rengeteg féle egyéb rovar is megtelepedhet ugató pajtásunk bundájában A kullancsok, tetvek, és egyéb más élősködők közvetlen érintkezés útján kutyáról kutyára, de akár macskáról kutyára is átkerülhetnek. A bőrparaziták sajnos nemcsak az állatokra, hanem az emberekre is veszélyes betegségeket terjesztenek.  A túlzott vakaródzás következtében kialakulhat ekcéma, a rovarszúrások helye vagy az atkák járatai be is fertőződhetnek, sőt jónéhány kutya allergiás a bolhanyálra.

Az allergiás esetek száma napról napra növekszik, és nagyságrendileg ugyanolyan számban fordul elő kutyáknál, mint embereknél.  A leginkább jellemző tünetek a pofán és lábujjak között, valamint a hónaljnál előforduló viszkető piros foltok. Az esetek jelentős számában a szűnni nem akaró vakaródzás, és a vakarás következtében jellemző szövődmény: a bőrgombásodás és a faggyúmirigyek túlműködése. Fürdetéssel és megfelelő ápolással is támogathatjuk az egészséges bundát! A megfelelő kutyasampon hidratálja tappancsos barátunk bőrét és szőrét, valamint hozzájárul az egészséges szőrtüszők fenntartásához. Fontos, hogy a szőr típusnak megfelelő sampont válasszunk, lehetőleg teljes mértékben tartósítószer mentes, természetes alapanyagból készült samponokat, melynek kellemes, lágy illata nem zavarja kedvencünk érzékeny orrát. Figyeljünk arra is, hogy a nem megfelelő sampon egyes kutyák bőrét szárazzá, bundáját korpássá és fakóvá teheti.  A langyos samponos víz segít fellazítani a szőrzetet, és könnyebben eltávolíthatóvá válnak az elhalt szőrszálak és a piszok. Miután alaposan megszárítottuk kedvencünket, jöhet a fésülködés.

Helytelen táplálkozás esetén, érdemes időszakosan táplálék kiegészítőt adni kutyánknak. A YuMOVE Itching Dog egy kiváló minőségű bőrre és szőrre kifejlesztett táplálékkiegészítő, természetes esszenciális omega 3 és omega 6 olajokkal. Ez a bevizsgált formula csökkenti a szőrhullás mértékét, táplálja a száraz bőrt és javítja a szőrzet állapotát – a különbség már 3 – 6 héten belül látható.

táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

Vakaródzó Nyugalom csomag

A “Vakarodzó Nyugalom Csomag” nem csupán egy egyszerű termékcsomag, hanem egy élmény, amely szőrös barátunknak a legjobb pillanatokat kínálja. Fedezd fel a nyugalmat és az örömöt együtt a kedvenceddel, és élvezzétek a vakaródzásmentes boldogságot!

Még több információ