kutya hasfájás

Kutya hasfájás? Vizsgáld meg az étrendet!

A friss és tápanyagokban dús ételek igenis támogatják kedvenceink egészségét. Olvasd el, hogyan, illetve tájékozódj, milyen hátrányai vannak az egyoldalú tápos étrendnek, ami egyébként oka lehet a kutya hasfájás problémáinak.

A gazdik ételei nagyrészt megfelelnek a kutyusoknak

A kutyatápot érdemes feljavítani néha olyan ételekkel, amelyet egyébként saját magunk is megeszünk. A kutyatáp gyártók hajlamosak favorizálni saját termékeiket, de igazából csak ők gondolják komolyan, hogy az a fajta eleség kizárólagosan is megfelel a kutyáknak. Mivel genetikai felépítésünk hasonlít a kutyusokéra, hozzánk hasonlóan ők is vágynak a változatos táplálékra.
Néha azonban előfordul, hogy a belakmározás túlfut azon a bizonyos határon és hasfájás a vége. Erre érdemes figyelni!

Állandó tápos étrend helyett változatosan

Magunk sem lennénk jó bőrben, ha nap mint nap ugyanazt az ételt kellene enni. Hamarosan az egyoldalú táplálkozás miatt, az egyéb tápanyagok hiánya következtében igencsak megsínylenénk az étrendet. A sokoldalú táplálkozás kedvvért igenis adjunk kutyánk számára házikosztot, de legalább a száraztáptól eltérő jellegű ennivalókat!

Kerülni kell pár ételt

Vannak olyan, máskor általánosan emlegetett kutyaétkek, amelyeket pedig jobb, ha elkerülünk! Ilyen a főtt csontok, amelyek fogyasztása akár műtéthez is vezethet. A csoki fogyasztása pedig egyenesen megbetegíti a kutyust.

Egyébként a kukoricával feldúsított tápok veszélyesek. A gyártók úgy gondolják, hogy legyen a tömeg több, ezért adnak kukoricát a táphoz. Az olcsóbb tápok természetesen több kukoricát tartalmaznak. Tudni kell, hogy a kutya emésztőrendszere nem alkalmas növényi tápanyagok feldolgozására. Hosszú időn keresztül folytatott kukoricatartalmú tápok túlsúlyt, esetleg cukorbetegséget okoznak.

A megfelelő értend tehát már csak azzal, hogy nem betegíti meg a kutyust, évekkel hosszabbítja meg életét. Melyik gazdi ne kívánná a legjobbakat kutyusának, vagyis az egészséges, vidám, hosszú életet?

Szerencsére itt van a Lintbells YuDIGEST termékcsaládja, amely olyan étrendkiegészítő, ami ellenállóbbá, erősebbé teszi a kutyus gyomrát és emésztőrendszerét. Ha előfordul a hasfájás, akkor van azonnali segítség, vagy hosszabb távon alkalmazva erősíti gyomor és az emésztőrendszer traktusait.

egészséges kutya étrend kiegészítők, Lintbells

YuDIGEST

Soha többe fájós pocak!
Ha kedvence hajlamos a hasfájásra és emésztési problémákra, szerencsére a segítség kéznél van. Hasfájásra, szélre vagy laza székletekre, a megfelelő probiotikumok valódi megoldást nyújtanak.

Nézd meg ezt a termékcsaládot!