Tavasz! Rügyező fák! Virágok nyílása! Pollenallergia és bolhacsípés…

Hozzánk hasonlóan kutyusunk is szenvedhet a pollenallergia okozta kellemetlen tünetektől, amely a második leggyakoribb allergia a bolhanyál okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) után. Pollenallergiáról akkor beszélünk, amikor belégzés esetén a kutya immunrendszere a belélegzett polleneket ártalmasnak ítéli meg, és ezért a szervezet túlzott immunreakcióval válaszol, amelynek hatására különböző tünetek jelennek meg. Ezek a tünetek leginkább a bőr kipirosodása, illetve a bőrirritáció okozta viszketés, esetleg ennek következtében a bőr gyulladása, érzékenyebb immunrendszernél fülcsatorna viszketése és gyulladása.

Az allergia kialakulásában több tényező is szerepet játszik, amely lehet környezeti, de akár örökölt is. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a hosszú szőrű kutyák esetében magasabb a rizikófaktor, ugyanis nagyobb mennyiségű pollen ülhet meg a szőrükben, a mancsuk között vagy a fülükben. A kutyus az irritáció hatására elkezdi vakarni, nyalogatni és harapdálni magát, hogy enyhítsen tünetein, de sajnos épp az ellenkezőjét éri el. A felületi sérülések elfertőződéshez, szőrhulláshoz és fertőzésekhez vezethetnek. Az allergia a kutyáknál általában 1 és 3 éves kor között alakul ki, de előjöhet később is.

De hogyan tudnánk csillapítani a viszketést, és elősegíteni az egészséges bőr kialakulását?

Sokat segíthet, ha naponta többször áttöröljük a tappancsokat és a bundát nedves törölközővel, és ügyelünk arra, hogy minden sétálás után mossuk meg a mancsokat. A hetente, esetleg kéthetente egyszer történő fürdetés hipoallergén samponnal segít eltávolítani a bundán megtapadt polleneket, sebeket, egyes parazitákat, baktériumokat és minden mást, ami a viszketést okozhatja, és így csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket. Az Omega3 és Omega 6 zsírsavak csillapítják a viszketést, és elősegíti az egészséges bőr kialakulását nemcsak pollenallergia, hanem a bolhacsípés okozta érzékenység esetén is.

YuDERM Itching Dog

Kedvencének túl érzékeny a bőre, esetleg egészségesen csillogó fényes szőrzetet szeretne,talán szeretné megszüntetni a túlzott szőrhullást vagy csak javítani szeretné a bőr állapotát? YuDERM termékcsalád segíthet.

Olvasd el, hogyan teszi mindezt úgy, hogy csak természetes összetevőkkel készül!

Nézd meg ezt a remek termékcsaládot!