kutya glucosamin, glukozamin

Glükozamin, miért olyan fontos?

Az idősebb kutyusok egyik leggyakoribb problémája, hogy ízületeik elveszítik rugalmasságukat, így kevésbbé lesznek aktívak. Hasonlóan ahhoz, ahogyan mi emberek is, hajlamosak vagyunk az ízületi merevségre és az ízületi fájdalmakra az évek előrehaladásával.

Bizonyos mértékig ezek a tünetek enyhíthetők a testmozgás ösztönzésével, az és egészséges testsúly fenntartásával. Azonban ez nem minden, amit megtehetsz az állapot romlása ellen. Előrehaladott állapotban gyógyszeres kezelésre lehet szükség, azonban ezt megelőzheted azzal, hogy alkalmas táplálékkiegészítőket alkalmazol. Így a kutyus tovább képes fájdalommentesen mozogni, vidáman aktív játékkal töltheti napjait.

Táplálékkiegészítők a rugalmas ízületekhez

Az ízületi merevség kezelésére leginkább elterjedt kiegészítés a glükózamin. Felhasználható az ízületek támogatására, a porc kopásának lelassítására esetleges megszüntetésére, az inak és ínszalagok hosszú távú támogatására.

Így a glükozamint tartalmazzó táplálékiegészítők kiválóan használhatók az ízületek merevségére és kopásának megakadályozására, nemcsak idősebb kutyáknál, hanem különösen aktív kutyáknál és munkakutyáknál is.

A glükózamin nemcsak a mozgás közben támogatja az ízületeket hanem folyamatossan javítja még pihenés közben is. Az aktív kutyák tulajdonosai számára előnyös lehet a glucosamin és a kondroitin beépítése már a korai életkorban is. A glükózamin és a kondroitin kombinációját biztosító hagyományos kiegészítők állatorvosok és kisállat kereskedéseknél állnak rendelkezésre, bár fontos, hogy olyan táplálékkiegészítőt válassz, amely tartalmazz glükózamin HCL-t, mivel ez a legtisztább forma.

Adj a kutyádnak többet, mint csak glukozamin

A kifejlesztett porc és ízület táplálékkiegészítők, mint például a Yumove Dog, további jótékony összetevőket tartalmaznak, ilyen például a mangán, a zöld kagyló kivonat, a hialuronsav és a kíváló minőségű lazacolaj, amely fontos omega-3-olajat biztosít. Ezzel nagyszerűen csökkenti a kutya ízületi fájdalmát és megkönnyíti a kutyák mozgását.

Az olyan tálálékkiegészítők kiválasztása, amelyek magukban foglalják a glukozamint, bár kicsit extrémnek tünhet, de ugyanúgy működik, mint az nálunk embereknél. Amíg egy fiatal szervezet általában előállítja a szűkséges dolgokat, egy idősebb személynek sokkal nagyobb valószínűséggel kell táplálékkiegészítőt szednie, például a vitaminokat, ásványi anyagokat vagy olajokat az egészség fenntartása és javítása érdekében.

Az emberekhez hasonlóan az ízületi merevségben szenvedő kutyáknak is meg kell szabadulniuk a fájdalmukról, és arra kell bátorítani őket, hogy mozogjanak. Ellenkező esetben tüneteik valószínűleg romlanak.

A YuMOVE Dog – az idősödő vagy merev ízületekkel küzdő kutyáknak készült, bizonyított hatékonyságú, hármas hatású étrendkiegészítőnk – javítja az ízületek kenését, hosszú távon támogatja a porcok egészségét, és javítja a mozgékonyságot.

Még több információ erről!