Kutya probiotikumok

Ha kutyusodnak érzékeny az emésztése, bizonyára már te is utánanéztél valami megoldásnak, hogy segítsél megnyugtatni a pocakját. Az is lehet, hogy kipróbáltatok egy különleges étrendet vagy elmentetek az orvoshoz? Gondoltad volna, hogy úgy mint nálunk, a kutya probiotikumok is fontosak emésztésük helyes működéséhez.

Mik a probiotikumok, és hogyan segíthetik kedvenced emésztését?

Minden állatban – legyen az kutya, macska, elefánt vagy akár egy “ember” – beleiben egy egész sor jótékony hatású mikroorganizmus él. Születéskor ezek a mikróbák tökéletes egyensúlyban vannak, és az ételek megemésztéséért, az immunrendszer erősítéséért vagy a vitaminok és egyéb tápanyagok előállításáért felelősek. De ahogy a kutya, macska vagy mi növekedünk, külső tényezők kibillenthetik ezt a nagyszerű rendszert az egyensúlyából. Ilyen dolgokra gondolok mint:

 • Gyógyszerek szedése – antibiotikumok
 • Fertőzések és élősködők
 • Stressz – elköltözés vagy a falkában bekövetkezett változások
 • Étrend – intolerancia, étrendbeli változás
 • Idős kor

És itt jönnek be a probiotikumok! Nézzük meg közelebbről mik a kutya probiotikumok, és mire is képesek.

Mik a kutya probiotikumok?

Biztos ettél már élőflórás joghurtot? Igen, az is probiotikum! De amikor a kutya probiotikumokról beszélünk, élő mikroorganizmusokról beszélünk, amiket ha megfelelő mennyiségben adunk kedvenceinknek, egészsége javára szolgál. Több száz fajta jótékony hatású baktérium él a belekben, de az Enterococcus faecium E1707 egy EU regisztrált törzs, ami kifejezetten hasznos kutyáink és macskáink számára. Ez a probiotikum megtalálható a YuDIGEST termékeinkben.

Hogyan tudom megmondani, hogy kutyámnak probiotikumra van szüksége?

Nyilvánvaló tünetek lehetnek a hasmenés vagy a túlzott bélgáz. Vannak olyan jelek, amik nem ennyire nyilvánvalóak, de jó odafigyelni rájuk. Ilyen az étvágytalanság, fakó szőrzet vagy az rossz általános egészségi állapot.

Hogyan működnek ezek a probiotikumok?

A “jó” baktériumok pótlása segít visszaállítani és kiegyensúlyozni ezeknek a kis hasznos élőlények szintjét. Így “lekörözik” a “rossz” baktériumokat energiaforrás terén, így csökkentve a kártékony mikroorganizmusok számát. Ez a feladat kiegészíthető oldódó rostokkal, amit ‘prebiotikum’-nak nevezünk. Ezek megkötik és eltávolítják a kórokozókat, miközben táplálják a jótékony hatású baktériumokat.

Probiotikumok a ‘harcosok’ – ők tartalmazzák a hasznos mikroorganizmusokat, amik segítenek elpusztítani a káros baktériumokat.

Prebiotikumok a ‘támogató csapat’ – Ők hasznos anyagokból épülnek fel, így segítve az egészséges mikróba növekedést.

A pre- és probiotikum keveréket szimbiotikumnak nevezzük, mert együtt dolgoznak, hogy négylábú barátod pocakja visszaálljon a rendes kerékvágásba.

Tudtad?

Minden YuDIGEST for Dogs tablettánk 200 millió mikroorganizmust tartalmaz, míg minden YuDIGEST Plus tasakjainkban meghaladja az 1 milliárdot!

6 tény a kutya probiotikumról

 • Kutyáknál a probiotikum baktérium nemcsak az emésztőrendszerben, hanem az egész testében jelen van
 • A probiotikumok természetes antibiotikumokat termelnek, ez a kutyáknál az A, B és K vitaminok
 • A kutyákban és az emberekben 11x több probiotikum mikroorganizmus található, mint amennyi csont, vér és szövetsejt összesen!
 • A kutyakölykök élőflórája kifogástalan állapotban van az első pár hónap során. De ezt a szintet megzavarhatja az étrendjük, stresszes hatások vagy a gyógyszerek. Ilyenkor segítenek az étrendkiegészítők, amik segítenek visszaállítani a helyes egyensúlyt.
 • Soha ne adj kutyádnak embereknek készített probiotikumot! Nem fognak hatni, és kutyusod beteg is lehet tőle!
 • A szó eredete latin és görög nyelv keverékéből jött létre [latin: pro (érte) és görög: bios (élet)]

Hogyan használjam a kutyámnál a probiotikumokat?

Két eltérő módon használható a probiotikum. Használható napi rendszerességgel a YuDIGEST Dog termékünk, hogy aktívan elősegítsük a helyes bélműködést és emésztést. Ez a mód ajánlott az olyan kutyáknak, akik hajlamosak az emésztőrendszeri problémákra.

Mi van akkor, ha kutyusodnak nagyon érzékeny a gyomra? Ilyen esetekre a ott van a YuDIGEST Plus for Dogs termékünk. Ez az étrendkiegészítő gyorsan helyreállítja a megfelelő egyensúlyt. Segít megerősíteni a jótékony hatású baktériumokat és megköti a ‘rossz’ mikroorganizmusokat, méreganyagokat. Ha szükséges hosszabb ideig is használhatod.

kutya probiotikumok, kutya vakaródzik

YuDIGEST táplálékkiegészítők hozzájárulnak az érzékeny pocak helyes működéséhez és a jótékony hatású mikroorganizmusok megfelelő szinten tartásához!

Irány a webshop!