E-vitamin a kutyáknál, vitaminhiány, YuMEGA

Az E-vitamin a kutyáknál – Mi a szerepe?

Az E-vitamin kiemelt szerepet tölt be kutyáink egészségének megőrzésében és ennek a fontos vitaminnak hiánya komoly egészségügyi problémákat eredményezhet! Az E-vitamin a kutyáknál fontos szerepet játszik a bőr egészségének és a termékenység megőrzésében, és segít fent tartani az immunrendszer megfelelő működését.

Az E-vitamin hiány tünetei

Vitaminhiány jelentős egészségügyi problémákat okozhat, mint például:

  • Izomveszteség
  • Látás problémákhoz vezethet
  • Meggyengült immunrendszer
  • Termékenység csökkenése

A boltban kapható eledelekben a hozzáadott E-vitamin megakadályozza a zsírsavak oxidációját, ami termék avasodásához vezetne. Ezt úgy érik el, hogy semlegesítik az avasodást okozó szabadgyököket, de a folyamat során az E-vitamin felhasználódik. Ebben az esetben a helytelenül elkészített vagy tárolt táplálék vitaminhiányhoz vezethet.

Az Omega zsírsavak és az E-vitamin kapcsolata

A kutya étrendjéhez adott olajak növelik a szervezet vitamin szükségletét! Ezért fontos, hogy Omega 3 és 6 mellett E-vitamint is adj kedvencednek. Néhány példa ami növelheti a vitamin szükségletet:

  • Napraforgó olaj
  • Ligetszépe olaj
  • Lenmag olaj
  • Halolajok, mint például a tőkehal máj olaj, lazacolaj

Ha ezek az olajokat adod kutyusodnak E-vitamin hozzáadása nélkül, akkor vitaminhiány alakul ki. A vitaminhiány valamikor nem azonnal jelentkezik, kísérletek bebizonyították, hogy a tünetek 15 héten belül jelentkeznek.

De mégis mennyi E-vitamin szükséges?

A pontos mennyiség számít a hozzáadott Omega 3 és 6 zsírsavak mennyiségétől, keverékétől és minőségétől. A rosszabb minőségű olajok még jobban növelik a szükséges vitamin bevitelt.

Az E-vitamin és a YuMEGA

Mivel az E-vitamin kiemelten fontos kutyáink egészségének megőrzésében, minden YuMEGA olajunk magas dózisban tartalmaz természetes E-vitamint, hogy a lehető legjobb mértékben hasznosuljon a szervezetben.

Hogyan gondoskodunk az E-vitamin teljesebb hasznosulásról?

Termékeinkhez legjobb minőségű nyersanyagokat használjuk fel, kíméletesen vonjuk ki az olajokat, védve a hőtől, fénytől és az oxigéntől, így kapva a lehető legjobb minőségű olajokat. Fény- és légmentesen lezárt csomagolásban, így csökkentve az oxidáció hatását.

Mivel termékeink nagy mennyiségben tartalmaznak E-vitamint, magabiztosan adhatja különböző YuMOVE táplálékkiegészítőinket háziállatának, tudva, hogy mindig a megfelelő mennyiségű Omega 3 és 6 zsírsavat adja nekik a egészségük érdekében.

YuMEGA táplálékkiegészítők hozzájárulnak az egészséges bőr és szőrzet állapotához és a hozzáadott E-vitamin támogatja az immunrendszer megfelelő működését

Irány a webshop!