A nyaralás idejére nem mindenki teheti meg, hogy másra bízza kutyáját. Ilyenkor nincs más választás, kedvencünket is magunkkal kell vinni az utazásra. Cikkünkben ötleteket adunk ahhoz, hogy hogyan lehet biztonságosan és kényelmesen utazni az autóban egy kutyussal.

Az utazás előtt

Mielőtt útnak indulnánk kutyánkkal, az első lépés az legyen, hogy előkészítjük az autót a kényelmes utazásra. A kisebb méretű kutyák elférnek a hátsó ülések valamelyikére helyezett autósülésben. A nagyobb kutyák legjobb, ha az autó csomagtartójában utaznak, feltéve, ha az elég nagy és nincs fedele, de ők is utazhatnak akár a hátsó ülésekre leterített üléshuzaton fekve. Lehetőség szerint kerüljük, hogy a kutya az anyósülésen kapjon helyet, mert zavarhatja a sofőrt a vezetésben!

Miután eldöntöttük, hogy hol foglaljon helyet kedvencünk az utazás során, győződjünk meg róla, hogy az ablakon keresztül elég friss levegőhöz jut! Ellenőrizzük azt is, hogy kényelmesen tud-e ülni és feküdni! Ha kutyánk nem marad a helyén, érdemes megfontolni, hogy inkább egy mobilkennelt válasszunk számára!

Hosszabb utazás előtt készítsünk be kutyánknak vizet, ennivalót és kis tálkákat, amikből megkínálhatjuk. Ha tudjuk, hogy kedvencünk rosszul van az autóban, indulás előtt már ne adjunk neki nagyobb adag ételt! Amennyiben szükséges, felkereshetjük állatorvosunkat azzal kapcsolatban, hogy milyen utazás előtti nyugtatót ajánl kutyánk számára.

Biztonságos utazás a kutyánkkal

Ha egy kutya is utazik az autónkban, még inkább érdemes odafigyelni a biztonságos vezetésre. Kerüljük a hirtelen fékezést és gyorsulást, és vezessünk lassabban! 2-3 óránként tartsunk szünetet, hogy kutyánk elvégezhesse a dolgát! A legtöbb benzinkútnál, pihenőhelynél van füves terület is, ahol kutyusunk kicsit megmozgathatja elgémberedett végtagjait.

Problémák, amikre jó felkészülni

  • Figyeljünk rá, hogy kutyánk ne maradjon sokáig egyedül az autóban – ez különösen a nyári melegben nem szerencsés! Ha mégis magára kell hagynunk egy rövid időre, hagyjuk nyitva résnyire az egyik ablakot!
  • Jó ötlet a nyaralás helyszínén keresni egy állatorvost, és felírni az elérhetőségét. Baj esetén így nem kell kapkodnunk, és nyugodtabbak lehetünk, hogy van kire számítani.
  • Nem árt bolha elleni készítménnyel is készülnünk, az apró lárvák az autó szőnyegében is megtelepedhetnek, kerüljük el még időben!

Boldog nyugalom stressz nélkül

Sok kutya idegesen éli meg napi életet, vagy aggodalmat érez konkrét dolgokkal szemben. A nyugtatás természetes módját támogatva a YuCALM Dog hatékonyan csökkenti a stresszt és támogatja a kutyákat, hogy boldogabbá és játékosabbá váljanak.

A kutyus rengeteg hatást kaphat, amitől átmenetileg félénkké válhat, gondoljon a tüzijátékra, az ünnepi petárdázásra, de egy esetleges autós utazás is megviselheti az idegrendszerét. Ez az egyetlen “hármas hatású” természetes nyugtató táplálékkiegészítő a kutyáknak, egy olyan innovatív formulával amely háromféle módon képes működni, befolyásolva a kutyus viselkedését, bátorítva kedvencünket.

Nézd meg ezt a remek termékcsaládot!

Click here to add your own text