5 lépés a kutya egészséges emésztéséhez

Szeretjük, ha kutyánk boldog és elégedett, ezért nem meglepő, ha olykor aggódunk az emésztőrendszerében fellépő diszkomfort miatt. Kedvencünk emésztésére ugyanannyira fontos odafigyelni, mint a sajátunkra. Összegyűjtöttünk 5 lépést, ami segít, hogy kutyánk emésztése egészséges legyen.

  1. Ismerjük meg a kutya emésztőrendszerét!

Minél többet tudunk kutyánk emésztőrendszeréről, annál felelősebb és jobb gazdik lehetünk. Az emésztőrendszer a nyelvvel és a szájjal kezdődik, majd a következő szerveket érinti:

  • nyelőcső
  • máj
  • húgyhólyag
  • hasnyálmirigy
  • gyomor
  • patkóbél
  • vékonybél
  • vastagbél
  • végbélnyílás

2. Vegyük észre a figyelmeztető jeleket!

Ha ismerjük a saját emésztésünkkel kapcsolatos figyelmeztető jeleket, nem lesz nehéz dolgunk, mert mindez a kutyánknál is hasonlóképpen alakul. Fontos, hogy figyeljünk ezekre a jelekre, mert legtöbbször csak a szabálytalan emésztést jelentik, de más okok is állhatnak a háttérben, ami miatt érdemes lehet állatorvoshoz fordulni. Amennyiben kutyánk a megszokottnál csendesebb vagy puffad, kezdjünk el figyelni a székletére, és ha bármi szokatlant tapasztalunk, keressük fel állatorvosunkat!

3. Alakítsuk ki az étkezési rutint!

Az egészséges emésztéshez elengedhetetlen egy megfelelő táplálkozási rutin kialakítása. Próbáljuk meg minden nap ugyanabban az időpontban megetetni kedvencünket, és győződjünk meg róla, hogy kutyánknak olyan kiegyensúlyozott étkezést biztosítunk, amely az összes, számára nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmazza! Csökkentsük a jutalomfalatokat, ne etessük ételmaradékkal és az idegeneknek se hagyjuk, hogy válogatás nélkül etessék kutyánkat! Sétáltatás közben igyekezzünk elkerülni, hogy kutyusunk mindent megkóstoljon és nyalogasson! A természetes baktériumok nem zavarják meg az emésztést, de kedvencünk nem tud különbséget tenni jó és rossz baktérium között.

4. Állítsuk össze a megfelelő étrendet!

Ha megértjük, hogy mi járul hozzá kutyánk gyomrának egészségéhez, könnyebben válunk proaktív gazdivá. Csakúgy, mint nekünk, kutyánk emésztőrendszerének is szüksége van jó baktériumokra. A jól működő bélrendszer egészséges immunrendszert eredményez. Állítsunk össze kedvencünknek egy helyes étrendet, amely egyaránt tartalmaz nyers és teljes értékű ételeket, gondosan válogatott kutyatápot és adott esetben táplálékkiegészítőket is!

5. Fokozatosan változtassunk az étrenden!

Számos oka lehet, amiért időnként változtatnunk kell kutyánk étrendjén: megszűnik a kedvenc márkánk, valamelyik tápanyagra nagyobb szükség van, esetleg egy betegség vagy műtét írja felül a korábbi étrendet. Bármi is legyen az ok, mindig lassan és fokozatosan vezessük be az újdonságokat! Ha kutyánk gyógyszeres kezelést kap, beszéljük meg állatorvosunkkal, hogy mivel egészítsük ki, vagy hogyan módosítsuk kedvencünk korábbi étrendjét. Az étrend helyes megváltoztatása elősegíti a jó emésztést.

Hogyan segítik kutyánk emésztését a probiotikumok?

A probiotikumok nemcsak az embereknek nyújtanak segítséget, kutyánk emésztéséhez is hozzájárulnak. Azáltal, hogy probiotikumot adunk kedvencünknek, növelhetjük az emésztőrendszerben élő jó baktériumok számát.

A YuDIGEST Dog és a YuDIGEST Plus for Dogs táplálékkiegészítők támogatják érzékeny pocakkal rendelkező kutyánk emésztőrendszerének természetes egyensúlyát.

egészséges kutya étrend kiegészítők, Lintbells

YuDIGEST

Soha többe fájós pocak!
Ha kedvence hajlamos a hasfájásra és emésztési problémákra, szerencsére a segítség kéznél van. Hasfájásra, szélre vagy laza székletekre, a megfelelő probiotikumok valódi megoldást nyújtanak.

Nézd meg ezt a termékcsaládot!