Allergiás kutya- tünetei- kezelése

Allergiás kutya kezelése

Korunk egyik legégetőbb és leggyakoribb egészségügyi kihívása az allergia, mely kialakulásának következtében – amennyiben nem foglalkozunk vele, nem kezeltetjük – súlyos szövődmények is előfordulhatnak. Az allergia szó hallatán leginkább az jut eszünkbe, hogy esetleg saját magunknak, egy családtagunknak, esetleg ismerőseinknek milyen ehhez kapcsolódó problémáiról hallottunk.

Azonban sokunknak van négylábú házi kedvence és sajnos az ő esetükben ugyanúgy előfordulnak allergiás megbetegedések. A kutya allergia ugyan azokra az okokra vezethető vissza, mint nálunk, embereknél. A civilizált és modernizált világunk okozta légszennyezettség (gyárak, üzemek, járművek okozta légszennyezés), a táplálkozás (túlfinomított, kezelt ételek, alapanyagok stb). Ezen felül sajnos az allergiára való hajlamosság örökölhető, sőt mi több, rendszerint az öröklő esetében súlyosabb tüneteket okoz kialakulás esetén. Sokszor több mindenre lesz allergiás az utód, mint felmenője.

Az allergiás kutya tünetei:

Nézzük meg először, hogy mik a kutya allergia tünetei. Elsősorban fel kell ismerni a problémát és az azt kiváltó okot, hogy aztán eljussunk annak kezeléséig. Az első és legfontosabb, hogy kutyus szokásaival tisztában kell lenni, mert ő ugye sajnos nem tudja elmondani, ha valamije fáj, viszket stb. Ha egyik napról a másikra olyan szokását figyeljük meg amit addig nem csinált, akkor kezdhetünk gyanakodni. Például ha rendszeresen vakarózik, akkor annak okát ki kell deríteni. Amennyiben nem bolhás, úgy mindenképp számolni kell az allergia lehetőségével. Idővel súlyosbodhat is a helyzet, hiszen az allergiás kutya a viszkető érzést folyamatos vakarózással tudja csak enyhíteni, ami előbb utóbb sebesedést és komoly fertőződést okozhat.

Hogyan segít az allergia teszt?

Ha kizártunk minden más lehetőséget, akkor jön a kutya allergia teszt. Sokféle teszt van és lehet bizonyos allergiatípusokra tesztelni azonban a legjobb az, ha olyan kutya allergia vizsgálatnak vetjük alá bundás családtagunkat, ami minden lehetséges okot feltár. Hogy miért? Mert így egyszerre tudunk kideríteni minden lehetséges kiváltó okot. Ha egy valamire vizsgáltatjuk csak kedvencünket, akkor előfordulhat, hogy egyrészt nem arra allergiás négylábúnk (így további teszteket kell elvégezni, míg megtaláljuk a kiváltó okot). Jobb esetben eltaláljuk, de akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy az az egyetlen oka annak, hogy az allergiás kutya gondjai a kezeléstől tünetmentes lesz.  Hiszen rendszerint nem csak egy kiváltó oka van ennek a kellemetlen jelenségnek. Száz szónak is egy a vége. Mindenképp átfogó vizsgálatnak kell alávetni háziállatunkat, mert így komplex képet kapunk, amiért egyszer kell csak fizetni. Ami viszont még fontosabb: mindennel tisztában leszünk. Ami a tüneteket okozza és az első vizsgálat eredményét követően tudunk úgy étrendet változtatni, kutya allergia gyógyszert választani, hogy elindulhassunk a gyógyulás útján, mindezt magabiztosan.

Mi olyan allergia tesztet kínálunk, ami abszolút fájdalommentes (szőrminta vagy nyálminta alapján készül) és mindenre kiterjedő eredményt mutat.  Majd utána nyugodtan választhatunk a Pet Factor csapata által javasolt kutya allergia gyógynövényt, esetleg egyéb gyógymódot.

Bárhogy is döntünk végül, egy valamit mindenképp tegyünk meg, hogy foglalkozzunk a dologgal. Törekedjünk a megoldásra, hiszen mindannyian akkor vagyunk a legboldogabbak, ha jókedvű, energikus és boldog kutya vár minket otthon.

táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

 Allergia teszt kutyáknak és cicáknak

Kutyarajongóként fontos lehet, hogy tisztázd, hogy az esetleges érzékenység könnyebb kezelése érdekében mi a legjobb a kutyádnak. Különbözö allergia tesztekből tudsz választani. El tudod dönteni, hogy szőrből vagy inkább nyálból készítted el a vizsgálatod kedvenceidről. Az allergia tesztek olyan allergiacsökkentő stratégiákat biztosítanak, amelyekkel a kedvenced boldogabbá és egészségesebbé válik.

Még több információ