petfactor_idos_vizsla

5 tipp, hogy idős kutyánk is aktív maradjon

Az idős kutyák számára is fontos a rendszeres, napi szintű mozgás. Elképzelhető, hogy kedvencünk lassabb lett, kevesebb az energiája és hamarabb elfárad, de akárcsak fiatal korában, az öregebb kutyának is adjuk meg a lehetőséget a játékra és a mozgásra. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amik segítenek, hogy az időskor is aktívan teljen.

  1. Legyünk ott, ha kutyánknak szüksége van ránk!

Lehet, hogy kutyánk fiatalon könnyedén vette az akadályokat, ám idősen már előfordulhat, hogy segítséget kell nyújtanunk neki, amikor fel szeretne menni a lépcsőn, vagy kedvenc helyére, a kanapéra mászna fel. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor segítsünk, ha ő ezt valóban igényli, és tényleg nehézséget okoz neki a mozgás. Ha nem tudunk mindig mellette lenni, érdemes beszerezni egy rámpát, vagy egy kis fellépőt, ami segít neki a közlekedésben.

  1. Az idős kutya is mozogjon, amennyit csak tud!

Természetes, hogy idősebb kutyánk a kor előrehaladtával lassabb lesz, de egészsége és boldogsága érdekében fontos, hogy továbbra is aktív maradjon. Ne csak a fizikai aktivitásra gondoljunk, a mentális egészségére is ügyelnünk kell. Biztosak vagyunk benne, hogy idősen is szívesen megtanul egy-két új trükköt! A séta és futás mellett az úszás is hasznos mozgásforma lehet kutyánk számára, főleg sérülés utáni felépülés során, vagy ha nagyon merevek az ízületei.

  1. A kulcsszó: alkalmazkodás

Egy idősebb kutyának sem bonyolult a rendszeres mozgás biztosítása, egyszerűen csak alkalmazkodni kell hozzá. Előfordulhat, hogy kicsit lassítani kell a tempón, vagy rövidíteni a séták hosszát.

  1. Fontos a megfelelő étrend

Négylábú kedvencünk tápanyag- és étrendigénye is megváltozik, amikor idősebb korba lép. Érdemes konzultálni egy állatorvossal arról, hogy kutyánk hány éves kortól számít öregnek, hiszen ez függ a kutya fajtájától és méretétől is.

  1. Az ízületek védelmét se hanyagoljuk el!

Ahogy nekünk, embereknek, a kutyáknak is merevekké válhatnak ízületeik idősebb korukra. Hasznos, ha a megfelelő étrend mellett táplálékkiegészítőt is biztosítunk koros háziállatunk számára. A YuMOVE prémium minőségű termékcsalád támogatja a mobilitást, az ízületek egészségének megőrzését és elősegíti a szervezet gyulladásgátló folyamatait.

természetes táplálékkiegészítők

YuMOVE

Mozgás a nap fénypontja

Attól függetlenül, hogy séta, munka vagy csak játék, mozgásban lenni a legtöbb kutya számára a nap
fénypontja. Éppen ezért az egyik legfontosabb számunkra, hogy minél tovább, játékban vagy csak kényelmes mozgásban tarthassuk őket – és a mi prémium minőségű táplálékkiegészítőink széles választékával tudunk segíteni.

Olvasd el, hogyan teszi mindezt úgy, hogy csak természetes összetevőkkel készül!

Nézd meg ezt a remek termékcsaládot!