Sántikál a kutya? – Hogyan segít a zöldkagyló?

Az új-zélandi zöldkagyló egy kizárólag Új-Zélandon őshonos kagyló fajta, melynek glükozamin tartalma jóval magasabb, a többi kagylófajhoz viszonyítva.  Ez a kagylócsalád kiemelkedően gazdag Omega-3-zsírsavakban is, amelyek ugyanolyan gyulladáscsökkentő hatással bírnak, mint a halolaj. Egyedi tulajdonságainak köszönhetően az ásványi anyag és nyomelem tartalma is, így a kalcium, magnézium, vas, jód és kálium tartalma kimagasló, amelyek az ízületek egészsége mellett egyéb szervek működését is támogatják. Segítséget nyújtanak a csontozat erősítésében, valamint a porcok regenerálásában és építésében.

Milyen előnyei vannak a zöldkagylónak a kutyák táplálékkiegészítőjében, miért jó választása a YuMOVE Dog tabletta?

Nemcsak mi emberek szenvedünk ízületi problémákkal, hanem négylábú barátaink is. Erre nyújt megoldást a zöldkagyló kivonat. Ez a kagyló fajta egy olyan erőforrás, amely természetes úton nyújt hatásos segítséget az ízületi problémák kezelésére. Ilyen nagy mennyiségben Omega 3 zsírsavat, glükozamint és kondrotint egyetlen tengeri növényben vagy halban sem találhatunk meg.

De mi is az a glükozamin?

A glükozamin legfontosabb feladata, hogy megkösse a folyadékot, így egyfajta kenőanyagként működjőn, melynek hatására lehetővé teszi az ízületek súrlódásmentes mozgását. Visszafordítja az ízületi kopást, és rendszeres fogyasztásával csökkentheti az ízületi fájdalmakat. Részt vesz a porcképződésben.  Leginkább az ízületi gyulladás megelőzésére és kezelésére, valamint porckopás megelőzésére és kezelésére szokták alkalmazni. Ez az anyag növeli a kötőszövetek, ízületek és szalagok rugalmasságát.

A szervezet saját maga a glükozamint nem képes előállítani, ezért elengedhetetlen a pótlása. A zöldkagyló kivonat egy tökéletes megoldás erre.

Hogyan válasszunk ízületvédőt a kutyánknak?  

Fontos, hogy komplex készítmény mellett döntsünk. A zöldkagyló kivonat mellett szükség van egyéb összetevőkre is ahhoz, hogy tökéletes hatást fejtsen ki az ízületvédő. Ha a zöldkagyló mellett még glükozmaint is tartalmaz a készítmény, akkor még hatékonyabb lesz az ízületek regenerálódása. A megfelelő arányú felszívódás érdekében fontos a hialuron sav, az A és C-vitamin is, amely szintén megtalálható a YuMOVE Dog termékünkben.

Természetesen az íz is fontos, hogy a kutyák jókedvvel ropogtassák el a tablettát, ezért az ínycsiklandó májas finomság minden kutyus kedvence.

 YuMOVE termékcsaládunk ActivEase® zöldkagyló kivonatot tartalmaz, amely a különleges tenyésztési feltételeknek és a sajátos feldolgozási folyamatnak köszönhetően négyszer hatékonyabb a hagyományos zöldkagyló kivonatnál.

Még több információ