Boldog kutya

Bejegyzésünkben leírunk néhány tippet, hogyan lehet kis barátod boldog kutya nyáron is!

Örömünkre lassan itt a nyár, és ez egyet jelent a hosszú sétákkal kedvencünkkel, a parton töltött játékkal vagy esti sütögetéssel. A boldog, együtt töltött időn kívül oda kell figyelnünk pár dologra, hogy kutyusunk egész nyáron boldog és egészséges legyen.

Legtöbben szeretjük a meleg időt, a nyári időszak barátainknak nem olyan egyszerű. Tudtad meleg mellett más dolgokra is figyelnünk kell, hogy kedvencünk 100%-an érezze magát?

Szerencsére több módon tudsz segíteni kedvencednek tünetei enyhítésében. Például sétáltatás alkalmával kerüld el az olyan helyeket, ahol jelentkeztek a viszketés jelei, vagy ételallergiára gyanakodsz, az étrendben szereplő anyagokra: a kutyák allergiás tüneteit leggyakrabban a szója, bárány vagy marhahús vagy az ételhez hozzáadott ízesítő okozza.

Kutya szénanátha – Bizony egy létező dolog!

Sajnos úgy mint az embereknél, az allergia a kutyákat sem kíméli. Sok kutyatulajdonos van, aki nem is tudja, hogy kutyája allergiás lehet, mivel a kutyáknál másként jelentkeznek a tünetek, mint az nálunk. Ha a legjobb barátodon ezeket a jeleket észleled nyáron, akkor lehetséges, hogy allergiás:

 • kedvenced sokat vakaródzik vagy rágcsálja teste valamelyik részét,
 • nyalogatja vagy harapdálja mancsát,
 • ha fejét a padlóba vagy a bútorokhoz dörzsöli

Szerencsére segíthetsz neki enyhíteni az allergia okozta viszketést, YuMEGA Itchy Dog étrend kiegészítővel, ami erősíti a bőr természetes védekező képességét!

Figyelj kutyusod bőrére a nyári időszakban

A szénanátha nem az egyetlen dolog, amire oda kell figyelned kedvenced bőre egészségének megőrzésében. A rövid és a világos szőrzetű kutyák bőre könnyen leég a napon! Mivel a kutyák bőre érzékenyebb ezért az enyhe kipirosodásból és irritációból súlyosabb napégés is lehet! Használj kutyáknak való naptejet vagy tartsd árnyékban kedvenced.

Mivel a baktériumok szeretik a meleg, nedves környezetet, ezért a sok úszás után a bőrön kiütések jelenhetnek meg.

Te se szeretsz cipő nélkül járkálni a forró betonon, ahogy a kutyusod se!

Kerti sütögetés alkalmával is gondoskodj kedvenced pocakjáról

Sok kutyus szeret egy-egy szelet húst, vagy kolbászt lopkodni a vacsorából, ha pedig vendégeket is meghívsz vacsorára, megesik, hogy egy-egy jutalomfalatot adnak kutyusodnak, hisz ki nem tud ellenállni egy aranyosan néző szempárnak ugye? Ezek az ételek – amik normál esetben nincsenek a kutya étrendében – megterhelhetik emésztésüket. Néhány tanács, hogy elkerüld a bajokat:

Állíts fel néhány fontos szabályt!

Ha kutyusod figyelme könnyen elkalandozik, meggondolandó a kerti parti idejére bezárni a házba, vagy pórázra tenni, hogy távol tarthasd a forró grilltől. Összejövetelek vagy piknik alkalmával kérd meg vendégeidet, ne etessék kutyusodat.

Mikor menj állatorvoshoz

Egy kolbász okozta gyomorrontás nem mulatságos dolog, de nem is veszélyes. Azonban, ha kutyád a felsoroltak közül valamit megevett, ajánlott felkeresned az állatorvosod, mivel néhány étel mérgező lehet számára:

 • Csokoládé
 • Alkohol
 • Üdítőitalok vagy édességek, amik mesterséges édesítőszert tartalmaznak
 • Főtt csontok
 • Kint hagyott vegyszerek (műtrágya, gyomírtó, stb.)
 • Rovar riasztó vagy citromfű gyertya

Egy kis összefoglaló: 6 kockázatos dolog a kutya számára a nyári időszakban

 • Főtt csont – kerti sütés vagy piknik után ne add oda kutyádnak a csontot, mert fulladást vagy egy szilánk belső vérzést is okozhat!
 • Kerti növények – néhány növény a kert körül mérgező lehet az állatok számára
 • Hőguta – ne hagyd kedvenced a kocsiban, vagy zárt helyeken
 • Sütés alkalmával vigyázz a homokra, kavicsra, kövekre csöpögött zsírral, mert a kutya megeheti ezeket, ami egyet jelent az állatorvossal!
 • Sok utazás – az ismeretlen helyek megterhelhetik a kutyák idegrendszerét. Támogassuk őket, hogy boldogok, magabiztosak maradjanak
 • Honvágy – sok kutyának (és bizonyosan a Te kutyusodnak is) hiányoznak a ‘szülei’, amikor ők elutaznak nyaralni. Jó tipp: Miért nem mentek együtt?

A YuMOVE Skin and Coat Care Dog

étrend kiegészítő megelőzi kedvenced bőrének viszketését.
Omega 3 és Omega 6 zsírsavat tartalmaz, és hozzájárul kutyád védelméhez.
Rendelj belőle a webshopban!

Irány a webshop!