Fogkő, fogszuvasodás, vörös vagy duzzadt íny, rossz lehelet kutyáknál

fogkó kutya

Fogkő kutya –  fogszuvasodás, vörös vagy duzzadt íny, rossz lehelet.

A fogszuvasodás és fogkő kialakulása, a rossz lehelet kutyáknál és macskáknál gyakori probléma. A lepedék és fogkő képződés, a gyulladt és fájdalmas íny, sajnálatos módon egyre több panaszt okoznak kisállatainknál. Keletkezésénél jelentős szerepet játszanak a nem megfelelő fogmosási szokások, vagy a higiéniás fogápolás teljes elmaradása.  Sokan úgy tartják, hogy ezek az okok az étkezési szokásokra vezethetőek vissza, és így különböző zöldségekkel (répával, zellerrel, almával) próbálják elfedni a tüneteket. Pedig az étkezések után a szájban megfelelő fogmosás nélkül lepedék képződik, mely egy olyan ragadós réteg, amelyet, ha nem távolítunk el, lebontja a fog külső rétegét, így okozva fogszuvasodást, fogínygyulladást vagy akár a fogak elvesztését. A lyukas fogak azért is veszélyesek, mert a kórokozók a sérült területen keresztül bejutnak kutyánk szervezetébe, és a vérárammal utazva szervi problémákat és komoly szövődményeket is okozhatnak.

A kutya fogbetegség tünetei:

  • Rossz lehelet
  • Vörös vagy duzzadt íny
  • Ínyvérzés
  • Hirtelen változás az étkezési vagy rágási szokásokban
  • Kényszeres orrnyalás

Hogy tudod elkerülni a lyukas fogakat és a rossz leheletet a kutyádnál?

Gazdiként sokat tehetsz a fogászati betegségek kialakulása ellen, ha rászoktatod bundás barátod a rendszeres fogmosásra! A kutya és macska fogmosásra szerencsére megvannak a szükséges, kifejezetten tappancsosok számára kialakított, speciális fogkefék, ujjra húzható fogmosó kesztyűk és a fogkrémek. Sőt, nálunk elemes elektromos fogkefét is találsz számukra. Nagyon fontos, hogy ne használj emberek számára készült fogkémet, ugyanis ezek mesterséges édesítő szereket, fluoridot és xilitet is tartalmaznak, amely mérgező hatású számukra, mivel nem tudjuk megakadályozni, hogy véletlen lenyeljék a szájába kerülő pasztát.

Fogkő kutyánál. Hogy tudod megelőzni a fog és ínyproblémákat?

Ha egyetlen egyszerű megoldást keresel a fogbetegségek megelőzésére, válaszd a Petosan fogászati ​​készlet! A Petosan fogászati ​​készletekben minden szükséges megvan a kutya fogainak megtisztításához, függetlenül attól, hogy a kutyája 10 hetes vagy 10 éves, nagy méretű kutya ​​vagy egy apró csivava. Termékeink speciálisan a kutyusok és cicusok számára lettek kifejlesztve, a termetükhöz alkalmazkodó, megfelelő méretben.

A megfelelő rutin kialakításában segítséget nyújtó szabályok:

  • A fogmosás minden korosztály számára fontos
  • Legyen a fogmosás a napi tevékenység
  • A fogmosás optimális ideje a séta és az etetés után, de közvetlenül lefekvés előtt.

A  kutya fogkefe, a kutya fogkrém a kialakulóban levő fogkő eltávolítását célzó, otthon használható készítmények is elérhetőek a webáruházunkban

fogkó kutya

EGÉSZSÉGES FOG, ERŐS HARAPÁS, FRISS LEHELET.

Megérkezett az új Norvég Petosan fogápolási család.

Még több információ erről!