Probiotikum kutyáknak. Hogyan segít a YuDigest Tabletta a pocaknak?

Hasmenésre kutyáknak

Probiotikum kutyáknak:

Mint tudjuk, az immunrendszerünk a gyomrunknál kezdődik. Kis kedvenceknél ugyanúgy,  mint nálunk embereknél. Erős egészséges immunrendszernek tehát elengedhetetlen feltétele az egyészséges gyomor- és bélrendszer.

Egyre többet hallani napjainkban a prebiotikumokról, probiotikumokról, és a gyomor-bélrendszer mikroflórájáról… de mit is jelent ez, és miért lényeges nem csak a saját – de kisállataink egészsége szempontjából?

Az úgynevezett „gastrointestinalis mikrobióta” azaz a gyomor-bélrendszerben élő mikroorganizmusok összessége, és ezek szerepe az állatorvosi kutatás kiemelt területévé vált az elmúlt években. Legnagyobbrészt baktériumok, kis százalékban gombák és vírusok is megtalálhatóak benne. Ezek egy komplex ökoszisztémát alkotnak, amely az emésztés megfelelő működése mellett a gazdaszervezet, legyen az ember, vagy kisállat általános egészségi állapotára is hatással van. A tápanyagok emésztése és felszívódásának biztosítása mellett vitaminokat szintetizálnak, valamint az immunrendszerre is jótékonyan hatnak. Feltételezik, hogy egyéb betegségekben is terápiás szerepük lehet, ezekről jelenleg is folynak kutatások.

Megkülönböztetünk „jó” és „rossz” baktériumokat. Bizonyos kórokozók normálisan is megtalálhatóak a bélflórában, kis számban. Amikor ez a jól működő rendszer felborul, egy gyulladásos folyamat, antibiotikum kezelés vagy akár –érzékeny emésztésű kutyusok esetében- megváltozott etetés hatására, az a mikroflóra egyensúlyának eltolódásával, és kellemetlen hasi tünetekkel járhat. Ilyenek lehetnek az étvágytalanság, fűevés, haspuffadás, gázosodás, illetve lazább, hasmenéses bélsár ürítése.

5 dolog, amire sétakor figyeljünk:

  • az ürítés gyakorisága
  • a bélsár mennyisége
  • a bélsár konzisztenciája – formált? pépes? folyékony?
  • vér, nyálka, idegen anyag?
  • fájdalom, erőlködés?

De mik is azok a pre,-és probiotikumok?

A probiotikumok az előbb emlegetett, bélben élő „jó” baktériumok, melyeket kívülről, különböző készítmények segítségével is pótolhatunk.

A prebiotikumok olyan, a szervezet számára emészthetetlen anyagok -többnyire növényi rostok-, amelyeket a bélben élő organizmusok fermentálni képesek, így ideális környezetet teremtve a kedvező baktériumoknak. Lényegében az előnyös mikróbák tápanyagául szolgálnak.

Mivel ezek adagolása veszélytelen, és számos pozitív hatásuk van, érdemes otthon, a házipatikában kifejezetten kutyák számára fejlesztett probiotikus készítményt tartani. A YuDigest termékekben pre-és probiotikumok egyszerre találhatóak meg, teljeskörű támogatást nyújtva az emésztésnek – és így az egész szervezetnek.

Ha pedig egy hasmenéses esetben gyors segítségre van szükségünk, A YuDigest Plus-t javaslom, melyben az előbbiek mellett megtalálható a bentonit illetve montmorrilonit ásványokból készült por, melyek megkötik a felesleges vizet és toxinokat.

táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

YuDigest Dog Tabletta

Mindennapos támogatás az érzékeny gyomrú kutyáknak. Támogatja az egészséges emésztést, szilárdan tartja a székletet, csökkenti a szél képződést. Olyan emésztést segítő táplálékkiegészítő a kutyák számára, amely tartalmaz prebiotikumokat és  probiotikumokat is.

Még több információ