Hasmenés kutyáknál – YuDigest termékcsalád 

Kutya hasmenés

Hasmenés kutyáknál

A kutya hasmenés sajnos nagyon gyakori jelenség. Kis kedvenceinknél, csak úgy mint az embereknél nagyon fontos a megfelelő napi ürítés. Nem egy kellemes, vidám téma, viszont elkerülhetetlen, lássuk mit is kell tudni a kutyusunk hasmenéséről.

A kutyák gyakori, híg székletürítésénél, mint mindenben itt is a megelőzés lenne a legfontosabb. Hogyan? A gyomor és a bélrendszer az immunrendszer 70% teszi ki a kutyáknál is, így annak “megfelelő karbantartása és erősítése” elengedhetetlen. Jó minőségű táplálék, szükség esetén táplálékkiegészítők, vitaminok, adott esetben probiotikumok adása kúra jelleggel lenne a legfontosabb.

Ha már megvan a baj és hasmenése van kutyusodnak, akkor mindig figyeld meg jól kutyád viselkedésében a változást, a székletürítés rendszerességét, mennyiségét, állagát, hogy az állatorvost megfelelően tudd tájékoztatni. Figyeld meg kutyusod hasmenését … bármennyire is kellemetlen, ezzel az információval nagyon sokat segíthetsz a szakembernek, hogy milyen a színe, szaga, állaga, rendszeressége mondjuk ki … a kutyakakinak.

Gondolunk itt olyan fontos dolgokra, mint hogy darabos, nyálkás vagy folyós. Sárga, zöldes, szürkés vagy akár már egészen fekete. Az orvosotoknak ezek kiindulópontok lehetnek arra, hogy hol kezdje a probláma gyökerét keresni kutyusod hasmenésénél.

Mik jöhetnek szóba egy kutya hasmenésekor?
*Alapvetően a táplálkozásában történt – e valami változás? Vettél – e új fajta tápot, jutalomfalatot? Sokszor még ha ugyan olyan állati eredetű tápot veszel, csak másik fajta márkából, akkor is jól nézd meg az összetételét, lehet más arányban, más melléktermékekkel készítik, amik bizony bánthatják kutyád gyomrát.

*Értelemszerűen szóba jöhet, hogy valamilyen fajta betegség támadta meg bélrendszerét, ez természtesen már az állatorvosod feladata lesz kideríteni, hogy bakteriális, vírusos fertőzésről van – e szó, illetve a megfelelő kezelés is az ő feladata. A gyógyulást természtesen szintén a probiotikumokkal tudod támogatni kutyád számára, főleg ha erősebb gyógyszeres kezelést kap.

*Kevésbé megfogható téma, annál nagyobb károkat tud okozni a stressz, rossz közérzet, szorongás kutyusodnál. Ez tényleg a te jó megfigyelőképességeden múlik, hogy mennyire hamar tudod észrevenni, felismerni. Itt is nagyon fontosnak látjuk, hogy konzultálj szakemberrel.

*Sajnos nem egyszer találkoztunk már olyan jellegű problémával, hogy “jó indulatú” külsős emberek lenyelettek kutyával – szalonnába tekerve – fém tárgyakat, vagy megmérgezték. Azt hogy milyen szinten ítéljük el ezt a dolgot és tartjuk NEM fairnek az állatokkal szemben, egy külön téma, DE egyértelműen azonnal állatorvoshoz kell fordulni és segítséget kérni. Itt is a rehabilitáció része lehet szintén a már említett immunerősítés támogatása célzottan a probiotikumokkal.

A helyes diagnózis és a pontos probléma forrás feltárása a legfontosabb a kutyusod hasmenésekor. A célirányú kezelés és a rehabilitáció mellett nagyon fontos az immunerősítés a bélflóra helyreállítására. Ilyenkor mindig nagyon támogató tud lenni egy célirányos kúra elvégzése. Ajánljuk figyelmedbe a YuDigest termékcsaládunkat.

Hasmenésre kutyáknak
táplálékkiegészítő, kutya táplálék kiegészítő

Yudigest termékcsalád

A helyes diagnózis és a pontos probléma forrás feltárása a legfontosabb a kutyusod hasmenésekor. A célirányú kezelés és a rehabilitáció mellett nagyon fontos az immunerősítés a bélflóra helyreállítására. Ilyenkor mindig nagyon támogató tud lenni egy célirányos kúra elvégzése. Ajánljuk figyelmedbe a YuDigest termékcsaládunkat.

Még több információ