kutya ízületi betegségek, kutya-gyomorrontas
A kutya életének 5 legfontosabb szakasza, és a bizonyítottan hatékony módszerek, amelyekkel élete végéig karban tarthatod az ízületeit. 5 életszakasz, amelynek kellő figyelmet szentelve meghosszabbíthatod kedvenced aktív, egészséges éveit. Így csináld!

A kölyökkutya

Az új kutya érkezése a családba hihetetlenül izgalmas idő. Akár örökbefogatál egy mentett kutyust , vagy megtaláltad a tökéletes tenyésztőt, valószínüleg sok tanácsot fogsz kapni,hogy segítsd a kölyöket, hogy boldog, magabiztos felnőtteké váljanak. Talán remek tippeket kaptál a szocializálódásról, az etetésről, szobatisztaságról, azonban lehet, hogy nem beszéltek pl. arról, hogy hogyan gondoskodj a kölyök kutya növekvő ízületeiről……

Az ízületek védelme kölyökkorban:

Nagyon fontos, hogy a megfelelő, tápanyagban gazdag ételt egyenek, valamint ne legyen fizikailag túlterhelve amíg növekszenek. Az angol The Kennel Club szerint a kölyköknek a megfelelő mozgás igény, ha megszorzod a hónapok számát 5 perccel és ezt naponta kétszer végzi.

Ez megközelítőleg a következő:

A kutya életkora, kölyökkorA séták hossza - kétszer naponta
8 hetes / 2 hónapos10 perc: kízárolag a kertben amíg az oltásokat meg nem kapja
12 hetes/ 3 hónapos
15 perc: kizárolag a kertben amíg az oltásokat meg nem kapja
16 hetes / 4 hónapos20 perc
20 hét / 5 hónap25 perc
24 hét/ 6 hónap
30 perc
7 hónap35 perc
8 hónap40 perc
9 hónap45 perc
10 hónap50 perc
11 hónap55 perc
12 hónap1 óra

Ne felejtsd el, hogy a különböző fajták eltérő arányban nőnek, ezért érdemes kikérni az állatorvos vagy a menhely tanácsát, hogy mi a legjobb a te kutyusodnak.

Légy tudatában annak a fajta gyakorlatnak, amelyet a fiatal kölyök csinál. Az ugrálás (fel és le a kanapéról, esetleg kezdőknek agility!) nem jó ötlet, amíg a kutya a 12 hónapot el nem éri, valamint érdemes korlátozni a felnőtt kutyákkal vagy nagyobb kölyökkel való durva játékot a véletlen sérülések elkerülése érdekében.

A kölyök gondozásához ezekkel is felkészülhetsz

1. Tanulj, olvass utána interneten mielőtt a kutyust hazaviszed!
2. Keressen egy nagyszerű csoportot ahova a kiskutyát el tudod vinni, hogy szocializálodjon, szerezzen barátokat.
3. Támogasd növekedésüket: kerüld el a túlzott mozgást, és vedd fontolóra egy olyan táplálékiegészítő hozzáadását az ételhez, amely a megelőzésben az esetleges izületi problémák kialakulásának elkerülésében segít. A mi Yumove termékünk összetevői kimondottan alkalmasak erre. Természetes összetevőkkel készül, ezért már kölyökkorban is nyugodtan adható a kutyusnak.

A YuMOVE Dog – az idősödő vagy merev ízületekkel küzdő kutyáknak készült, bizonyított hatékonyságú, hármas hatású étrendkiegészítőnk – javítja az ízületek kenését, hosszú távon támogatja a porcok egészségét, és javítja a mozgékonyságot.

Még több információ erről!