Diszplázia – így vedd fel a harcot ellene

kutya ízületi betegség, diszplázia

A kutya életének 5 legfontosabb szakasza, és a bizonyítottan hatékony módszerek, amelyekkel élete végéig karban tarthatod az ízületeit. 5 életszakasz, amelynek kellő figyelmet szentelve meghosszabbíthatod kedvenced aktív, egészséges éveit. Így csináld!

Biztosan hallottál már a diszpláziáról.

A diszplázia hibás növekedést és az ebből fakadó csontosodó ízületgyulladást jelenti. Többnyire nagy testű kutyák csípő, esetleg térd és könyök esetleg csánk (boka) elváltozásaiban mutatkozik.

Nem szabad minden sántaságot ide sorolni! Kialakulásában három tényező játszik szerepet, így a túl gyors kölyökkori növekedés, a túlzott fizikai megterhelés és a genetikai hajlam. E három faktor egymás hatását súlyosbíthatja, vagy enyhítheti.

Sajnos vannak kutyusok akik valamilyen izületi rendellenességgel vagy porckopással rendelkeznek még mielött elérnék az ezüstkort. Bizonyos fajták érzékenyebbek, mint pl. a labradorok, az angol juhászkutyák, a golden retrieverek, a rottweilerek, a német juhászkutyák, az alaszkai malamuták, a tacskók, az újfulandi a nagy dánok, a szamojédok vagy a mastiffok.

Ha a te kutyusod is ezen fajták közé tartozik, bizony fontos, hogy tisztában légy azokkal a jelzésekkel, amelyek arra utalnak, hogy ideje lehet valamilyen az extra segítségre.

Ilyen jelek lehetnek:

1. A sétánál lemarad.
2. Kevésbé ugrál, játszik és vonakodik inkább már a járástól is.
3. Alvás után az ébredés és az ágyból kikelés lelassul.
4. Mozgás és pihenés után is nehéz felálni és kinyújtozkodni.
5. Mozgás után húzza a lábát.
6. Kevésbé vagy egyáltalán nem megy a lépcsőzés se fel, se le. Esetleg már meg sem próbálja.

Ha észreveszed ezeket a jeleket, akkor menj el az állatorvoshoz csak egy ellenőrzésre, hogy megnézze és véleményt mondjon a kutyusról. Elmondják, hogy mit látnak, tapasztalnak, és segítenek modósítani a kutya kialakitott rutinján különböző ötletekkel.

Amikor a fiatal kutyánál alakul ki valamilyen ízületi gond, attól függetlenül a kutya ugyanúgy élvezheti a tökéletes, fájdalom mentes életet, csak figyelned kell rá. Az állatorvos tud segíteni abban, hogy milyen extra támogatást nyújthatsz kutyusodnak. Az akupunktúrás kezeléstől a hidroterápián keresztül a porcerőssitő táplálékkiegészítőig, mindent megtesz, hogy a kutya boldog és aktív legyen.

Alapvető közös gondozás kutyák számára

• Beszélj az állatorvossal! – diszplázia esetén minél hamarabb tudod, mi történik, annál jobb. Szükség esetén egyértelműséget, tanácsadást és vényköteles gyógyszereket adhatnak.
• Próbáld ki a hidroterápiát – ez egy fantasztikus kis hatású módja a kutya ízületeinek a támogatására. A víz az ellenállóképességet és izmokat építi az ízület körül, így erősebbek és rugalmasabbak lesznek.
• Fontold meg az akupunktúrát – az állatorvosi akupunktúra egyre népszerűbbé válik, és sok orvos azt ajánlja a hagyományos gyógyszerek mellett.
• Támogasd az izületeket – a YuMOVE Dog táplálékiegészítő hármas ízület és porcvédő hatásának köszönhetöen hozzájárul az izületek egészségéhez. Növeli a csontok rugalmasságát, gátolja a porcok kopását, elősegíti a mozgékonyságot.
• Ha kutyádnál valamilyen porc problémát diagnosztizáltak, és állatorvosi ellátás alatt áll, akkor érdemes beszélgetni az állatorvosával, hogy a kutyus szedje a mi kizárólag állatorvosok által kapható, YuMOVE ADVANCE for Dogs termékünket.

A YuMOVE Dog – az idősödő vagy merev ízületekkel küzdő kutyáknak készült, bizonyított hatékonyságú, hármas hatású étrendkiegészítőnk – javítja az ízületek kenését, hosszú távon támogatja a porcok egészségét, és javítja a mozgékonyságot.

Még több információ erről!